Amenzi USTURĂTOARE pentru clujenii care aruncă gunoiul la vecini

Amenzi USTURĂTOARE pentru clujenii care aruncă gunoiul la vecini

Clujenii care vor arunca gunoiul la alte puncte gospodărești decât cele unde sunt arondați vor fi aspru sancţionaţi.

Potrivit proiectului de hotărâre provind modificarea regulamentului local de bună gospodărire a municipiului Cluj-Napoca, lansat în dezbatere publică, cuantumul sancțiunilor prevăzute pentru persoanele depistate că aruncă gunoiul la alte puncte gospodărești decât cele unde sunt arondați vor fi cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.

Amenzi USTURĂTOARE pentru clujenii care aruncă gunoiul la vecini

Proiectul se află în etapa consultării publice, până în 9 mai. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr. 7 sau la orice primărie de cartier.

Începând din luna iunie, clujenii vor fi obligați să arunce gunoiul pe patru tipuri de fracții: gunoi menajer, sticlă, hârtie/ carton și plastic/ metal. Vor primi saci personalizaţi cu cod de bare, iar municipalitatea se află în plin proces de îngropare a punctelor gospodăreşti din oraş. Tarifele de salubritate urmează să fie modificate. 

VEZI ŞI Clujenii, obligaţi să înveţe să recicleze. Facturile la gunoi ar putea creşte, din vară. Tarcea: "650 de rampe clandestine în pădure"

Clujul, primul județ în care plătești cât arunci. Gunoiul va fi cântărit înainte să fie ridicat

Comenteaza