Amenzi pentru marfă expirată în magazine

Amenzi pentru marfă expirată în magazine
Poliţia Locală a făcut un raid prin marile magazine ale Clujului şi a găsit produse expirate.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială au demarat o acţiune de verificare a supermarketurilor şi hypermarketurilor care a vizat, în special, respectarea termenelor de valabilitate ale produselor comercializate. Acţiunea s-a desfăşurat în toate cartierele municipiului, fiind verificate şase astfel de magazine. Din informaţiile noastre este vorba despre Selgros, Auchan, Penny Market, Cora şi cele două hypermarketuri Kaufland.

Fiecare magazin a fost controlat de către un adevărat "desant" de poliţişti locali. Cel puţin şase fac parte dintr-o astfel de echipă. Controlul s-a încheiat luni şi a descoperit comercializarea de produse alimentare cu termene de valabilitate expirate sau fără menţionarea termenelor de valabilitate, respectiv a produselor neetichetate conform legislaţiei în vigoare (mezeluri, carne, lactate, produse de patiserie).

Pentru neregulile constatate, poliţiştii Primăriei au încheiat şase procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 14.500 lei, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 rep. şi ale H.C.L. nr. 150/2009. Marfa neconformă normelor legale a fost retrasă de la vânzare.

 

Comenteaza