Video Alin Tișe: „Prin proiectele europene am introdus mii de km de rețele de apă și canalizare în județul Cluj”

Alin Tișe: „Prin proiectele europene am introdus mii de km de rețele de apă și canalizare în județul Cluj”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Potrivit liderului CJ Cluj, peste 4.100 de km de rețele de apă au fost introduse în județ, reprezentând o distanță similară cu cea de la Cluj până în statul Kuwait. În cazul rețelelor de canalizare distanța poate fi comparată cu cea de la Cluj la Frankfurt, aproximativ 1.500 de km.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre rețeaua de apă și canalizare din județ.

Putem spune că această investiție în apă și canalizare se vede cu ochiul liber. Aproape 90% din populația acestui județ are apă potabilă, apă bună, urmare a lucrărilor mari pe care le-am făcut în infrastructură asta înseamnă dovada clară că s-au făcut lucruri: conducte noi, stații de tratare, o stație nouă la Tarnița, etc.

Dacă aceste lucrări nu s-ar fi făcut, populația județului ar fi constatat că este o minciună de-a noastră. Dar eu cred că atunci când vorbim despre aceste investiții în rețelele de apă și canalizare sunt dovezi certe că faptele s-au făcut și nu au fost doar povești ale politicienilor în ultimii ani. Am depus tot efortul pentru a obține bani europeni.

Legat de ultimul contract semnat zilele trecute, în valoare de 131 mil. euro, este un proiect care completează proiectele noastre mai vechi, cele 5 la număr, care au împreună 670 mil. euro. Acest ultim contract reprezintă o completare a zonelor în care noi n-am ajuns, în anumite zone, la anumite case. Peste 90% din acești bani provin din fonduri europene”, a spus Alin Tișe.

Consiliul Județean Cluj are în gestionare peste 4.000 de km de conducte de apă, susține șeful CJ Cluj.

Am mai spus-o: prin aceste proiecte europene noi am realizat km întregi de rețele de apă și canalizare. Doar în rețeaua de apă avem peste 4.100 de km de rețele introduse în pământ. Este distanța de la Cluj la Kuwait. La canalizare avem peste 1.500 de km de rețele de canalizare. Aici putem spune distanța de la Cluj la Frankfurt.

Atâția km de rețele a fost nevoie să introducem pentru a lega toate localitățile. Scopul nostru final este de a ajunge ca populația racordată la rețeaua centralizată să fie aproape în integralitate. Suntem aproape de 90% acum. La rețeaua de canalizare suntem la aproximativ 80%. Îmi doresc să ajungem la 100% și să rezolvăm definitiv această problemă”, a afirmat Alin Tișe.

Apă în zona de munte a Clujului

Liderul forului administrativ județean clujean a amintit și de proiectul care prevede introducerea apei în zona de munte a județului.

„Este vorba de proiectul Apă în Apuseni. Se lucrează deja. Am pornit de la Huedin spre zona de munte. Zilele trecute am demarat aceste lucrări. Am decis ca din orașul Huedin să extindem sursa de apă și să o ducem către zonele montane: Călățele, Mănăstireni, Mărgău, Beliș, Râșca, Măguri-Răcătău. Valoarea acestor lucrări este de aproximativ 23 de mil. lei. Nu este o lucrare foarte scumpă deoarece vom folosi rutele drumurilor naționale și județene. Aproximativ 10.000 de locuitori vor beneficia de aceste lucrări. Clujenii care locuiesc în zona de munte a județului trebuie să aibă condiții optime. Oamenii nu mai pleacă de acolo. Unii își dezvoltă afaceri. Apa și canalizarea sunt elemente fundamentale pentru asta”, a explicat Tișe.

Comenteaza