Alin Tișe: Deschiderea CMID va însemna și o reducere a prețului de depozitare a deşeurilor, faţă de depozitarea în alte judeţe

Alin Tișe: Deschiderea CMID va însemna și o reducere a prețului de depozitare a deşeurilor, faţă de depozitarea în alte judeţe

Consilierii județeni au aprobat la ședința de azi trecerea în domeniul public a depozitul de gunoi închis de la Pata Rât.

”Propun un amendament la acest proiect. Rampele neconforme din județ sunt închise în acest an, iar potrivit legii aceste rampe trebuie să intre în domeniul public al județului, după care trebuie predate în domeniul public al primăriilor pe raza cărora sunt realizate. Deci se impune să adăugăm un articol în hotărâre prin care să prevedem odată cu trecerea rampei în domeniul public al județului și protocolul prin care îl vom preda apoi către municipiul Cluj-Napoca, protocol pentru reglementarea modului de folosință a terenului de 184.377 mp și a bunurilor rezultate ca urmare a lucrărilor la acest depozit închis. Practic vorbim de 18 hectare cu o cantitate uriașă de gunoaie pe care am reușit să le închidem”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Acesta a precizat că deja s-a predat căre RADP prima celulă a CMID. ”Este una din cele mai importante realizări din acest mandat, e cel mai mare proiect al județului, peste 77 milioane de euro, e un proiect cu care toți cei care l-ați susținut vă puteți mândri. Începând din momentul predării, Clujul are soluția de a depozita ecologic pentru următorii 20 de ani. Asta va înseamna o reducere a prețului de depozitare a deşeurilor, faţă de depozitarea în alte judeţe (preţul de colectare în toate localităţile judeţului va fi stabilit prin licitaţii care sunt în curs de desfăşurare de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj - n.red.).

Acum rampa primăriei a ajuns la 75% și autorizația de mediu nu mai permitea depozitatea acolo, iar la CMID punem la dispozitia localităților din județ acest depozit ecologic. RADP-ul este operatorul provizoriu și cred că într-o lună și jumătate ar putea încheia negocierile cu operatorii din localitățile județului. Noi am negociat la 169 de lei per tonă de gunoi pentru depozitare. În paralel, ADI Metropolitan continuă licitația pentru operatori, județul fiind împărțit pe 3 loturi”, a adăugat Alin Tișe.

Comenteaza