Alianţa Vestului lucrează la un transfer de bune practici. Va avea sediul și preşedinţia la Timișoara

Alianţa Vestului lucrează la un transfer de bune practici. Va avea sediul și preşedinţia la Timișoara
| Foto: infooradea.ro

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat că membrii fondatori ai Alianţei Vestului (AVE) lucrează la un transfer de bune practici şi la pregătirea unor proiecte pentru cele patru oraşe.

"Lucrăm la un transfer de bune practici, la tot ce înseamnă pregătirea unor proiecte pentru perioada următoare care să intereseze toate cele patru oraşe. Este o alianţă, într-o primă etapă o asociere între doar patru municipii reşedinţă de judeţ. În etapa următoare, în funcţie de proiectele pe care le vom finaliza sunt convins că poate să fie un model de extindere şi pentru alte municipii", a afirmat Ilie Bolojan.

Potrivit acestuia, cei patru primari se vor întâlni în perioada următoare pentru a stabili primii paşi organizatorici. "Am încheiat toate documentaţiile necesare pentru a vota acest statut. Sediul va fi în municipiul Timişoara, aşa cum s-a convenit, pe strada Libertăţii.

Asociaţia va funcţiona ca una de dezvoltare intercomunitară, cele patru oraşe urmând să îşi selecteze o structură operaţională care va fi la Timişoara. Preşedinţia ei va fi asigurată de Timişoara, pentru că dânşii se ocupă de această documentaţie. Sper ca imediat, în cursul lunii iunie, şi celelalte consilii să aprobe acest statut şi astfel devine operaţional într-o lună", a mai precizat primarul Oradei.

Consilierii municipali au aprobat miercuri, proiectul de hotărâre privind aprobarea participării Municipiului Oradea la constituirea AVE. Primarii din Timişoara, Arad, Oradea, Cluj-Napoca - Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan, Emil Boc, au semnat, în 2018, la Timişoara, documentul fundamental al AVE. 

Comenteaza