Administrația floreșteană își pregătește „apărarea” în viitorul proces cu firma, pentru șantierul de pe Eroilor

Administrația floreșteană își pregătește „apărarea” în viitorul proces cu firma, pentru șantierul de pe Eroilor

Consiliul Local Florești a aprobat contractarea de servicii de asistență, consultanță și reprezentare juridică, în vederea reprezentării celei mai mari comune din țară în relația contractuală cu firma care s-a ocupat de lucrările de pe strada Eroilor.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Florești de miercuri, 27 ianuarie. Inițiatorul proiectului a fost edilul comunei Florești, Bogdan Pivariu. Potrivit referatului de aprobare, primarul menționează următoarele:

„Aprobarea acestui proiect se impune datorită complexității relației contractuale pe care comuna Florești a avut-o cu Napoca SA, iar luând în considerare toată corespondența avută cu această societate din care reiese o dorință de tergiversare în executarea contractului, precum și refuzul acestora de plată a penalităților, se apreciază extrem de importantă contractarea de servicii de asistență, consultanță și reprezentare juridică, fiind evidentă urmarea unui proces juridic pe acest subiect”, se arată în referat.

Săptămâna trecută, constructorul clujean, prin directorul general Dănuț Canta, a anunțat că reziliază contractul cu administrația comunei pentru lucrările de modernizare de pe str. Eroilor. Edilul Floreștiului transmisese că nu poate sta pasiv la ceea ce se întâmplă și că va lua toate măsurile pentru ca această problemă să se rezolve cât mai repede.

„Administrația floreșteană condusă de către mine nu funcționează pe ping-ponguri mediatice; ca primar al comunei Florești mă conformez contractului, iar potrivit acestuia, asumat de către părți, termenul de execuție al lucrărilor era depășit. Nu pot să nu iau atitudine la calvarul prin care trec floreștenii zi de zi pe strada Eroilor. 

Vom lua toate măsurile necesare pentru ca această lucrare să se finalizeze cât mai repede. Din partea administrației pe care o conduc am avut întâlniri cu cei de la Napoca SA, am arătat o disponibilitate în limitele contractului și o bună voință ca acea lucrare să fie dusă la final în cel mai scurt timp și fără probleme”, declara, pentru ZIUA de CLUJ, Bogdan Pivariu, în 21 ianuarie.

Primarul a catalogat lucrările de pe Eroilor ca fiind cea mai stringentă problemă de când a preluat mandatul de primar și a spus că va aplica penalități de 1,2 milioane de lei companiei Napoca SA.

Comenteaza