ADIO, calvar pe bdul. 21 Decembrie! "Moș Nicolae vine cu întreaga stradă asfaltată și marcată"

ADIO, calvar pe bdul. 21 Decembrie! "Moș Nicolae vine cu întreaga stradă asfaltată și marcată"
| Foto: Planwerk

Bulevardul 21 Decembrie este în proces de modernizare, iar contractul prevede finalizarea lucrărilor până în aprilie anul viitor. Cu toate acestea, partea carosabilă va fi gata mai repede

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"I-am criticat de atâtea ori, dar acum s-au ținut de cuvânt. Bdul 21 Decembrie trebuia să fie redat circulației în aprilie 2022, vă pot spune că luni, 6 decembrie, vom avea carosabilul și marcajele gata. Mai trebuie turnat la noapte o porțiune de asfalt, să se facă marcajele provizorii, dar scăpăm de calvarul din trafic. Rămâne partea de trotuare, care trebuie să fie gata la anu'. În fața bisericii Sf. Petru va fi o piațetă frumoasă, veți vedea de săptămâna viitoare că lucrurile prind contur", a spus Boc, la ZIUA LIVE. 

Modernizarea Bd. 21 Decembrie se face pe tronsonul Biserica Sfântu Petru - intersecția cu str. Regele Ferdinand. Primăria a solicitat un proiect de la Planwerk, societatea de arhitectură care a regândit și Piața Unirii.  Conform planșelor, bulevardul va avea piste de biciclete pe ambele părți ale drumului, iar banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun va fi separată fizic de benzile pentru traficul general. Vor fi plantați arbori, așa cum sunt și pe străzile Horea sau pe Moților. Dispare însă o bandă auto pe sensul spre centru, dar nu și în intersecții, iar în locul parcării din fața bisericii Sfântu Petru ia naștere o piațetă, cu arbori și băncuțe.

Odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare, bulevardul va fi prima stradă din țară care va avea un sistem de depistare a autovehiculelor care trec pe culoarea roșie a semaforului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza