63 de milioane de lei pentru Autostrada Nordului, care trece prin Cluj

63 de milioane de lei pentru Autostrada Nordului, care trece prin Cluj

Licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate a Autostrăzii Nordului a fost lansată de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SICAP).

Drumul de mare viteză Baia Mare - Suceva este împărţit în trei secțiuni: lot 1 Baia Mare - Bistriţa (care trece şi prin Dej), lot 2 Bistriţa - Vatra Dornei şi lot 3 Vatra Dornei - Suceava. Ofertele pot fi depuse pentru unul, două sau pentru toate cele trei loturi. Valoarea licitaţiei, conform anunţului de achiziţie, va fi cuprinsă între 53,5 şi 63,2 milioane de lei.

Licitaţia a fost lansată în SICAP miercuri, 6 noiembrie, iar ofertele pot fi depuse până în 8 ianuarie 2020.  Amintim că fostul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat lansarea licitaţiei în ultima sa zi la minister, precizând că proiectul era în programul de guvernare.

"Este un obiectiv care era în Master Plan ca perioadă de implementare după 2020, dar noi am tras foarte mult de proiect în această fază de implementare pentru proiect, care, de altfel, ca viitorii guvernanţi, dacă vor trece testul în Parlament, să îl ducă la bun sfârşit şi nu să vină cu scuze, pentru că ar fi cel mai uşor să vii cu scuze ca să-ţi maschezi incompetenţa. Să le ducă mai departe, să asigure finanţare, să se plimbe pe şantiere, pentru că dacă nu umbli, nu te implici pe infrastructură, acestea nu vor fi finalizate", a spus Cuc.

Autostrada Nordului ar urma să facă legătura între vama Petea, din judeţul Satu Mare, şi Suceava și ar urma să treacă prin orașele Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și Suceava.

Centura Dej rămâne un vis

Locuitorii Dejului şi cei care tranzitează zona nu vor vedea centura ocolitoare prea curând. Licitaţia pentru proiectare şi execuţie a fost anulată. (VEZI MAI MULT, AICI!)

Comenteaza