4,8 milioane euro pentru clădirile Clujana, fabrica se mută în Tetarom. Cine vine în Piaţa 1 Mai ca să scape de chirii de 140.000 euro

4,8 milioane euro pentru clădirile Clujana, fabrica se mută în Tetarom. Cine vine în Piaţa 1 Mai ca să scape de chirii de 140.000 euro

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a cumpărat clădirile Clujana cu 4,8 milioane de euro, fabrica de încălțăminte urmând să-şi mute activitatea într-o hală din parcul industrial Tetarom I, începând cu primăvara lui 2019. În imobilele de Piaţa 1 Mai vor fi relocate birouri şi spaţii de arhivare ale unor instituţii care, în prezent, plătesc chirii de peste 650.000 lei anual.

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Marius Mînzat, a semnat marți, 18 decembrie 2018, în prezența conducerii societății comerciale Clujana S.A., a administratorului judiciar și a notarului, contractul de vânzare-cumpărare privind achiziționarea de către forul administrativ județean a mai multor active aflate în patrimoniul Clujana, pe amplasamentul industrial situat în Piața 1 Mai, numerele 4-5, din Cluj-Napoca.

„Decizia noastră de a cumpăra aceste imobile va genera beneficii multiple, pentru toate părțile implicate. Banii rezultați în urma vânzării vor permite Clujana să își achite datoriile istorice și să își extindă activitatea. În același timp, Consiliul Județean va valorifica aceste imobile aflate într-o zonă cu un mare potențial de dezvoltare, folosindu-le ca sedii pentru unele instituții subordonate precum și pentru alte activități de interes public”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat.

4,8 milioane de euro pentru 9 imobile. Suprafaţă de 10.000 mp 

Astfel, nouă imobile, terenuri și construcții, deținute de fabrica de încălțăminte clujeană, respectiv birouri, spații comerciale, curți și hale de producție, au trecut în proprietatea județului Cluj. Suma achitată de Consiliul Județean pentru cumpărarea acestor active este de 22.072.808 lei (aprox. 4.8 milioane euro), valoare de piață rezultată în urma unei evaluări independente realizate în baza standardelor de evaluare a bunurilor 2018 emise de ANEVAR. Conform contractului de vânzare-cumpărare, toate cele nouă imobile, în suprafață totală de 9.929 mp, vor fi predate către Consiliul Județean în maxim 90 de zile.

Mai multe instituţii scapă de chirii de peste 650.000 lei 

Intenția forului administrativ județean referitoare la aceste imobile este aceea de reconversie a lor în diverse spații administrative capabile să satisfacă atât necesitățile actuale ale CJ, cât și cele ale entităților subordonate, a căror activitate se desfășoară momentan în clădiri închiriate. Astfel, se dorește ca în clădirile achiziționate acum să fie relocate birouri și spații de arhivare pentru Centrul Militar Zonal Cluj, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Cluj sau pentru Filarmonica Cluj, instituții care în acest moment plătesc chirii în valoare totală de peste 650.000 de lei anual (140.577 de euro).

Clujana se mută în Tetarom I

În ceea ce privește fabrica, brandul și istoria întreprinderii Clujana continuă, CJ intenționând să mute liniile de producție și toate celelalte active într-un spațiu nou, adaptat necesităților actuale ale societății. În prezent se fac demersurile necesare pentru relocarea Clujana în una din halele nou construite în Parcul Industrial Tetarom I, de pe str. Tăietura Turcului nr. 47. Imobilele edificate prin intermediul proiectului cu finanțare europeană de extindere a Tetarom I sunt finalizate și vor fi recepționate în perioada următoare.

VEZI ŞI 

Cum s-a ajuns la soluția "răscumpărării" activelor Clujana 

Magazinul online creşte vânzările pentru Clujana. Site-ul, accesat din SUA şi chiar India

Piaţa 1 Mai, noul centru de dezvoltare a Clujului cu acces spre trenul metropolitan. Ce planuri are Tişe pentru clădirile Clujana

Comenteaza