2,6 milioane euro pentru modernizarea străzii Eroilor din Florești

2,6 milioane euro pentru modernizarea străzii Eroilor din Florești

Finanțarea pentru modernizarea străzii Eroilor din Florești, cea mai mare comună a României, s-a semnat luni la București.

“Alocarea de la bugetul de stat va fi de 8,51 milioane lei, iar de la bugetul local va fi suportată suma de 3,18 milioane lei. Evident, sumele exacte vor fi date în urma celor două licitații și anume cea privind proiectarea și cea privind execuția”, a declarat primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Proiectul prevede acoperirea văii ce părginește strada Eroilor, realizarea a 2 trotuare de 2,5 – 3 metri lățime, plus pista de biciclete de 2,2 metri. Vor fi 3 benzi de rulare, 2 entru trafic, de 3,5 m lățime, plus una de parcare longitudinală, de 2,5 m.

“Strada Eroilor va avea un cu totul alt aspect după această modernizare. Unul modern și aerisit, cu pistă de bicilete și trotuare largi. Acoperirea văii va aduce cu sine un plus în ceea ce privește aspectul zonei. De asemenea, astfel se va rezolva și o parte din problema parcărilor”, a spus Horia Șulea, primarul comunei Florești.

Comenteaza