Foto 25 de troleibuze noi au intrat în circulație. Astăzi, 50% din transportul în comun din Cluj este nepoluant

25 din cele 50 de troleibuze achiziționate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca au fost date în circulație marți, 4 februarie.

"V-am invitat pentru a vă prezenta punerea în circulație a primelor 25 de troleibuze din cele 50 achiziționate de primărie împreună cu Compania de Transport Public. Pe măsură ce vor fi înmatriculate celelalte 25, evident, și ele vor intra în circulație. Cert este faptul că astăzi, aceste 25 îndeplinesc toate condițiile legale, de la recepție la punere în circulație, de la standarde tehnice, până la pregătirea șoferilor, pentru ca ele să deservească clujenii", a declarat primarul Emil Boc.

Prețul unui troleibuz este de 2.466.100 de lei + TVA, acestea fiind dotate cu aer condiționat, acces gratuit la Wi-Fi, podea joasă pentru accesul persoanelor cu dizabilități, sistem de plată cu cardul contactless și sistem de iluminat cu LED. De asemenea, fiecare troleibuz are o capacitate de 142 de călători, 43 de locuri sunt pe scaune și 99 de locuri, în picioare.

"Prin această investiție, astăzi putem să vă spunem că 50% din flota de transport public a orașului este nepoluantă, electrică. Asta arată cât de departe suntem, administrația locală cu cea mai nepoluantă flotă de transport public din România și acest demers va continua și în anii următori. Obiectivul este ca în anul 2026, întreaga flotă de transport public să fie, în oraș, nepoluantă.  E un proiect ambițios, dar prin managementul extrem de performant al Companiei, prin colaborarea cu primăria, prin fondurile europene atrase vom îndeplini acest obiectiv, pentru a le asigura clujenilor sănătate și confort.

De asemenea, din cele 370 de mijloace de transport care compun flota de transport în comun a orașului, 66% este o flotă nouă, ca și aceasta, ceea ce arată preocuparea pentru și respectul față de clujeni, pentru că ei sunt cei care contribuie și cei care beneficiază în primul rând de acest aport de calitatea și în al doilea rând, preocuparea de a oferi mijloace nepoluante care să asigure în continuare, pe cât este cu putință, un mediu nepoluat în Cluj-Napoca", a transmis Emil Boc. 

Comenteaza