17 februarie, ziua Bosch la Cluj

17 februarie, ziua Bosch la Cluj
Bosch va semna contractul pentru preluarea terenului în 17 februarie. Compania germană ar putea începe producţia în parcul Tetarom din Jucu chiar din vară, apreciază preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Înţelegerea cu compania germană Bosch a fost perfectată. Liderul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a anunţat că în 17 februarie se semneză contractul pentru transferul a 21 de hectare în parcul Tetarom III din Jucu. După finalizarea formalităţilor, compania Bosch va construi o unitate de producţie, un centru de logistică, spaţii de birouri şi o cantină. De asemenea, vor fi amenajate locuri de parcare, alei şi spaţii verzi. Tişe a informat că planul Bosch este de a începe producţia chiar de anul acesta, din vară. Investiţia anunţată de Bosch, de peste 70 de milioane de euro, ar urma să genereze până la 2.000 de noi locuri de muncă.

Preşedintele CJ, Alin Tişe, a anunţat că în acest moment se analizează contractul privind preluarea de către compania Bosch a terenului în parcul Tetarom III din Jucu. "Am stabilit că vom semna contractul pentru această investiţie în 17 februarie. În principiu, reprezentanţii companiei nu ţin ca acest contract să fie secretizat, ca atare, în momentul în care vom semna, voi fi în măsură să ofer mai multe detalii legate de conţinut. Până atunci mai lucrăm la parcelarea terenului, precum şi la o serie de operaţiuni în Cartea Funciară", a spus Tişe. Acesta a ţinut să precizeze că ajutoarele de stat aplicate atât companiei Bosch, cât şi companiei italiene De'Longhi sunt perfect legale. "Sunt ajutoare formulate în baza unei ordonanţe de guvern ce vizează o serie de facilităţi privind exportul şi importul, reduceri de taxe şi impozite, garanţii pentru împrumuturi şi aşa mai departe. Oricum, în privinţa acordării acestor facilităţi, a fost consultat şi Consiliul Concurenţei, astfel încât să nu existe nici o problemă în ce priveşte angajarea acestei investiţii la Cluj", a spus Tişe.

Proiectul Bosch, pe cele 21 de hectare de teren, prevede construcţia unei hale de producţie pentru componente auto, un centru de logistică, spaţii de birouri, cantină şi parcare. "Planul este ca investiţia să se realizeze cât mai repede, astfel încât de la jumătatea acestui an să înceapă deja producţia. De asemenea, imediat ce De'Longhi va finaliza procesul de preluare a halelor Nokia, vom putea semna un nou contract de investiţie în Jucu ", a spus Tişe.

Grupul Bosch este prezent în România din anul 1994 şi deţine cinci companii, respectiv Robert Bosch (distribuţie de echipamente şi piese auto, echipamente termotehnice şi scule electrice), BSH Electrocasnice (import şi distribuţie de electrocasnice marca Bosch şi Siemens), Bosch-Rexroth (componente pentru industria de maşini-unelte), fabrica Bosch-Rexroth România de la Blaj, care produce scule electrice, şi centrul de servicii de externalizare Bosch Communication Center din Timişoara. Grupul german, cu vânzări de 47,3 miliarde de euro în anul fiscal 2010 şi circa 283.500 de angajaţi, este unul dintre liderii globali ai furnizorilor de tehnologie şi servicii, în domeniile auto, tehnologie industrială, bunuri de larg consum şi construcţii. Compania Robert Bosch GmbH are aproximativ 350 de filiale şi companii regionale, în peste 60 de ţări.

 

 

Etichete
Comenteaza