10 echipe de tineri antreprenori din Cluj, în cursa pentru finanțarea de 12.000 euro. Boc: ''Orașul e pe mâini bune''

La Centrul Regional de Excelență în Industrii Creative (CREIC) a avut loc „Demo Day 1” din cadrul Fondului de Inovare și Experiment Cluj (FIX).

În cele 2 zile de eveniment, 40 de echipe de tineri antreprenori au susținut sesiuni de pitching în fața juraților pentru a le demonstra cât de bine și-au îmbunătățit ideile de business în cadrul programului de mentorat și educație antreprenorială din cadrul FIX. 10 echipe au trecut în etapa următoare și vor putea să își dezvolte în continuare ideile, în cursa pentru finanțarea în valoare de 12.000 €.

''Discuția deschisă cu tinerii antreprenori demonstrează că orașul e pe mâini bune. Ideile lor, potențialul și modul în care își testează ideile și prototipurile în comunitate denotă că resursa umană din Cluj-Napoca este extrem de bine pregătită pentru provocările viitorului. Tinerii au toate ingredientele necesare pentru a-și atinge potențialul în orașul nostru, datorită colaborării strânse dintre administrație, mediul privat, sectorul ONG și societatea civilă.

Dacă această primă ediție a Fondului de Inovare și Experiment Cluj este un succes, ne propunem ca până în 2027 să investim peste 3,5 milioane de euro în acest mecanism de finanțare a inovării și antreprenoriatului, în parteneriat cu clusterul de educație C-EDU, Fundația Botnar, mediul privat și actorii relevanți din societatea civilă'', a declarat edilul Emil Boc. 

Comenteaza