Reabilitarea Casei de Cultură: PSD nu a câștigat la loto pentru că nu a jucat :)

Reabilitarea Casei de Cultură: PSD nu a câștigat la loto pentru că nu a jucat :)
PSD a cerut bani pentru reparații la un obiectiv care aparține Primăriei, Casa de Cultură a Studenților.

Primarul Emil Boc a surprins, la ultima ședință de Consiliu Local, când a anunțat că va include în bugetul de dezvoltare pe anul 2018 mai multe proiecte ale opoziției PSD-ALDE. Dar ce spun mai multe? Aproape toate. Au rămas pe dinafară două idei ale social-democraților, dar nici aici nu vorbim despre refuzuri categorice. Adică opoziția a propus cumpărarea platformei CUG, iar Boc a spus că este un teren privat, dar că sprijină regenerarea de foste spații industriale; apoi s-au cerut 700.000 de lei pentru reabilitarea Casei de Cultură a Studenților, iar edilul-șef nu a descurajat în niciun fel inițiativa. Mișcarea făcută de primar a fost una politică. Fără să îl lăudăm pe Boc, putem vedea rezultatul: nici măcar șeful de circumstanță a PSD Cluj, pus de Dragnea ca să nu îl contrazică, ne referim la Horia Nasra, nu a putut avea o reacție. Cerneala pentru comunicatele de înfierare au rămas în tonere, iar pe Facebook s-au înghițit toate cuvintele.

Referitor la Casa de Cultură a Studenților, aici este o situație simpatică. Imobilul aparține de Primărie, dar administrarea este a Ministerului Tineretului și Sportului. Iar dacă ține de guvernul PSD-ALDE, și directorul e tot de acolo: Flavius Milășan, fost consilier local al social-democraților în precedentul mandat. Informațiile noastre sunt că, în ciuda faptului că opoziția a cerut 700.000 de lei pentru reabilitarea clădirii, Primăria nu a putut include acest proiect printre celelalte, chiar dacă a dorit acest lucru. Procedura legală este să existe o solicitare oficială în acest sens, iar conducerea Casei de Cultură a Studenților nu a făcut-o. Asta amintește de bancul acela cu bătrânul supărat că, oricât s-a rugat, nu a câștigat măcar o dată la loto. Iar Dumnezeu îi spune: "Dar nu ai jucat niciodată la loto!"

"Nu am primit nicio cerere oficială a Casei de Cultură a Studenților. Dacă aceasta ne va fi trimisă, o vom analiza și vom putea face o rectificare bugetară pentru a reabilita acest obiectiv", a spus Emil Boc.

Iată ce declara Flavius Milășan, în Ziar de Cluj, luna trecută. "Cu banii pe care îi avem, noi nu reușim să punem problema refațadizării. La exterior nu s-a intervenit deloc din anii '60 de când este clădirea. Primăria spune că administrarea o are Ministerul, iar Ministerul spune că este clădirea Primăriei. Noi facem administrarea, dar clădirea nu este proprietatea noastră. Avem o problemă și la accesarea de fonduri europene pentru că noi suntem ordonator special de credite, iar ordonator principal este Ministerul sau Primăria, clădirea fiind a lor, exact cum este și la investițiile în școli, care funcționează în clădirile Primăriei".

Flavius, haide să vorbim după ce semnezi și tu o cerere, ok? :)

 

Comenteaza