TOTUL GRATIS. Cum vrea primăria să deschidă larg porţile arenelor sportive. De vineri plonjăm într-un nou obiectiv

TOTUL GRATIS. Cum vrea primăria să deschidă larg porţile arenelor sportive. De vineri plonjăm într-un nou obiectiv
Primăria vrea îi să lase pe clujeni să facă sport gratuit pe noua bază din cartierul Gheorgheni. În plus, intenţionează să deschidă larg porţile stadionului şi piscinei de la ştrandul Sun pentru elevi.

„Nu aduceţi adeverinţe medicale profesorilor de educaţie fizică. Faceţi sport", suna, în rezumat, mesajul adresat elevilor de primarul Emil Boc, la începerea anului şcolar. Municipalitatea şi-a propus să îi sprijine pe clujeni, în special pe copii, să facă mişcare, şi are în plan să deschidă larg porţile arenelor sportive.

Stadion, sală polivalentă, bază sportivă, bazin olimpic

Săptămâna aceasta, Emil Boc a reiterat propunerea ca elevii şi studenţii din municipiu să facă, din timp în timp, ore de educaţie fizică pe Cluj Arena şi în Sala Polivalentă. Condiţia este ca stadionul să treacă în domeniul public al municipiului.

Miercuri, Consiliul Judeţean a făcut încă un pas pentru a îndeplini dorinţa primarului, aprobând hotărârea de retragere a stadionului din patrimoniul societăţii Cluj Arena SA. Interesant este că primăria are în administare Sala Polivalentă, dar nu a deschis-o pentru orele de educaţie fizică până acum.

În plus, Boc a spus că toţi doritorii - copii sau adulţi - vor putea să facă sport în noua bază de 9,7 hectare care se construieşte în cartierul Gheorgheni, cu condiţia să se înscrie în prealabil. Baza va fi terminată în luna octombrie, cu o întârziere de o lună. Banii au venit de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii.

Lista obiectivelor sportive care îşi deschid porţile este completată de ştrandul Sun. City managerul Gheorghe Şurubaru a afirmat miercuri, la REALITATEA FM, că bazinul mare al ştrandului, acoperit cu un balon presostatic, va fi locul în care elevii şi studenţii vor putea să înoate gratuit. Când nu fac orele de educaţie fizică pe stadion, pot merge să înoate la Sun.

Vineri se deschide piscina de la Sun

Sun a intrat anul acesta într-un proces de modernizare, motiv pentru care - pe timpul verii - bazinul mare a stat închis. Ştrandul se află în proprietatea municipalităţii, care l-a încredinţat, spre gestionare, Regiei de Administrare a Domeniului Public (RADP).

Şurubaru a anunţat că vineri, 30 septembrie, ar urma să se dea în folosinţă piscina acoperită cu balon. „Au existat nişte probleme privind alimentarea cu gaz metan, dar până vineri se va încălzi apa şi se va putea deschide bazinul", a spus Şurubaru. Termenul iniţial pentru încheierea lucrărilor era 1 iunie.

Provocarea cu care s-a luptat RADP din septembrie 2015, când Consiliul Local a aprobat sumele de bani pentru această investiţie, a fost instalarea unui balon presostatic cu triplă membrană - 63 x 37,30 x 10 m - peste bazinul mare, construirea de spaţii tehnice şi vestiare pentru vizitatori, repararea cuvei bazinului, refinisarea sa şi aducerea la o cotă maximă de -1,50 m, reamenajarea zonei de acces către bazin, realizarea unei terase îngrădite, cu intrare numai din zona bazinului, cu instalaţiile electrice şi de gaz aferente.

Municipalitatea doreşte ca Sun să devină pe viitor un aquapark, cu bazin de înot deschis în toate anotimpurile şi cu patinoar pe timp de iarnă. Prima etapă de modernizare a ştrandului a fost realizată de asocierea Alfaconstruct SA, 3G Sport SRL, Adi Proiect SRL.

Liderul asocierii este Alfaconstruct, cu care, potrivit informaţiilor furnizate de RADP, s-a încheiat contractul de lucrări nr. 192/11.11.2015, în valoare de 2,48 milioane de lei, la care se adaugă 597.088 lei, reprezentând taxa pe valoarea adăugată.

Comenteaza