Situaţia gropii de gunoi de la Pata Rât, dezbătută de autorităţile locale. La ce concluzii au ajuns

Situaţia gropii de gunoi de la Pata Rât, dezbătută de autorităţile locale. La ce concluzii au ajuns
La invitaţia prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale au participat, joi dimineaţa, la o întâlnire de lucru pe tema evaluării situaţiei existente la rampa de gunoi Pata Rât.

Scopul întâlnirii a fost găsirea de soluţii pentru prevenirea sistării colectării de deşeuri din Cluj-Napoca şi din alte localităţi din judeţ.

Printre principalele probleme abordate s-a numărat ritmul foarte greoi de derulare a lucrărilor de realizare a primei celule de la noua rampă de depozitare, aspect care pune sub semnul întrebării respectarea termenelor de finalizare a lucrărilor stabilite, respectiv luna noiembrie 2014 pentru prima celulă.

Totodată, s-a discutat despre identificarea unei suprafeţe suplimentare de teren de 1,5 ha, limitrofe actualei rampe de depozitare, pentru autorizarea provizorie şi continuarea colectării şi depozitării deşeurilor, respectiv despre identificarea perimetrului depozitului neconform de la Pata Rât şi semnarea protocolului de predare-preluare între Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Nu în ultimul rând, a fost pusă în discuţie şi necesitatea realizării unui drum de preselecţie din centura Vâlcele - Apahida, respectiv de acces pentru noul perimetru de depozitare.

"La finalul întâlnirii s-a convenit asupra realizării unui calendar foarte precis de rezolvare a problemelor menţionate, responsabilităţile fiind deopotrivă ale Primăriei Cluj-Napoca şi ale CJ Cluj. Prefectul, prin instituţia pe care o reprezintă, dar şi prin calitatea de preşedinte al Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, va monitoriza cu maximă atenţie respectarea termenelor stabilite, intervenind ori de câte ori va fi cazul pentru a evita eventualele blocaje în rezolvarea problemelor", au transmis reprezentanţii Prefecturii Cluj.

La întâlnire au participat noul subprefect al judeţului Cluj, Dan Codrean, preşedintele cu atribuţii delegate de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Mihai seplecan, primarul Emil Boc, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj, directorul adjunct al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, directorul Companiei de salubritate Brantner-Vereş, dar şi alţi specialişti din partea autorităţilor publice locale.

Comenteaza