Viceprimarul Clujului, despre parcul din spatele Operei: '' lucrările sunt în grafic''

Viceprimarul Clujului, despre parcul din spatele Operei: '' lucrările sunt în grafic''

Clujenii se plâng că nimeni nu lucrează la modernizarea parcului din spatele Operei Naţionale, deşi organizarea de şantier a început în urmă cu mai bine de o lună. Viceprimarul Dan Tarcea spune că, acolo, lucrările sunt efectuate în proporție de 55%.

„Sunt niște termene contractuale și niște etape, acolo sunt efectuate în proporție de 55%. Ieri (20 octombrie) am fost în zonă și lucrările sunt în proporție de 55% și nu sunt întârzieri, conform contractului. În momentul în care se încheie un contract, fiecare companie are o etapizare, sunt anumite șantiere unde avem întârzieri, cum este de exemplu Turnul Pompierilor unde am reziliat contractul”, a transmis viceprimarul Dan Tarcea, la un post de radio local.

La final de august 2021, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Parcului Ștefan cel Mare. Parcul are o suprafaţă de peste 1,2 hectare și cuprinde esplanada şi spaţiile verzi aferente clădirii Teatrului Naţional Cluj-Napoca.

Termenul de execuție este de 10 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea contractului este de 9.786.096,19 lei fără TVA. Noua configurație oferă posibilitatea de organizare a unor evenimente și festivități de mici dimensiuni, într-un spațiu multifuncțional. Proiectul presupune plantarea a 64 arbori noi, care se adaugă celor deja existenți. Conform expertizei tehnice, a fost propusă înlocuirea a 9 arbori compromiși din punct de vedere fiziologic și care prezintă pericol pentru cetățeni.

Proiectul de revitalizare a parcului propune următoarele:


- eliminarea arborilor și arbuștilor degradați (compromiși din punct de vedere fiziologic) și
înlocuirea lor cu noi arbori și arbuști, gazonare și plantare de noi specii de plante perene;
- modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție;
- realizarea acceselor pietonale și pentru biciclete, interconectate;
- rastel pentru biciclete cu dale înierbate;
- amplasarea corpurilor de iluminat cu proiectoare;
- instalarea sistemului de irigații automatizat;
- amplasarea unui punct gospodăresc îngropat;
- toaletă automată cu dotări pentru persoane cu dizabilități;
- amenajarea a 3 spații de joacă pentru copii, cu suprafețe cauciucate, aparate confecționate din
lemn și material ecologic;

Comenteaza