Wizz Air suspendă trei rute de la Cluj în 2024

Wizz Air suspendă trei rute de la Cluj în 2024

Wizz Air a decis să anuleze temporar zborurile de pe 10 rute operate de la aeroporturile din Cluj-Napoca, București și Craiova în primele trei luni ale anului viitor.

Rutele de la Cluj afectate sunt cele spre Lyon (suspendată între 16 ianuarie și 14 martie 2024), Berlin (14 ianuarie – 16 martie), Alicante (16 ianuarie – 14 martie). Wizz va mai suspenda temporar jumătate dintre zborurile operate de la Timișoara, în perioada ianuarie – martie: Bari, Bologna, Frankfurt Hahn, Memmingen, Roma și Madrid.

Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, a avertizat că operatorul ungar va anula, în perioada următoare, o serie de rute spre și dinspre România sau va modifica perioada în care zborurile sunt anulate.

Cauza principală o reprezintă problemele tehnice de la motoarele folosite pe aeronavele Airbus A320, realizate de Pratt & Whitney, cu suspiciuni de defecte de fabricație la pale, care înseamnă 1.000 de astfel de echipamente de controlat la nivel mondial. “Numai la Wizz Air sunt de verificat 100 de astfel de motoare, deci pot fi dificultăți și la Cluj”, a atenționat Ciceo, potrivit boarding.ro.

Comenteaza