Weekend geros la Cluj/ Când se instalează primăvara

Weekend geros la Cluj/ Când se instalează primăvara

Frontul polar care s-a abătut asupra României a adus zile cu ger, vânt puternic și chiar ninsori.

După zilele temperaturi care au coborât până la -17 grade în anumite regiuni din țară, meteorologii ANM anunță că vremea se va încălzi în perioada următoare și primăvara își va intra cu adevărat în drepturi.

Sâmbătă va fi ger noaptea și dimineața în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade.

Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, iar senzația de frig va fi amplificată, iar în sud și est, precum și la munte, pe arii restrânse va mai ninge slab.

Totuși, conform pțrognozei ANM, începând de duminică, vremea se va încălzi în mai toată țara.

Astfel, începând de duminică, în Banat valorile termice vor ajunge la 12-14 grade, iar cele minime de 1-2 grade. Aceleași schimbări vor fi resimțite și în Crișana, unde valorile termice vor fi cuprinse tot între 12-14 grade și minime între 0-2 grade.

Și în Transilvania temperaturile vor suferi modificări, începând de duminică, aici temperaturile vor fi cuprinse între 10-12 grade, iar minimele între -3 și -1 grad.

Comenteaza