Weekend de vară în plină toamnă! Zonele în care temperaturile vor depăși 30 de grade în următoarele zile

Weekend de vară în plină toamnă! Zonele în care temperaturile vor depăși 30 de grade în următoarele zile

Un val de aer cald va ajunge peste România, în următoarele zile, când temperaturile ar putea atinge și chiar depăși 30 de grade Celsius în unele zone ale țării.

Vremea va intra într-un proces de încălzire puternică începând de astăzi. Cauza - un ciclon atlantic puternic, aflat într-o poziție neobișnuit de sudică, care va determina un transport intens de aer tropical dinspre nordul Africii, scrie meteoradar.ro.

Așadar, temperaturile vor crește semnificativ, iar vremea va deveni, timp de câteva zile, neobișnuit de caldă pentru această perioadă din an.

Dacă joi și în prima parte a zilei de vineri, 20 octombrie, vor mai fi câteva înnorări și ploi în jumătatea nordică a țării, ulterior cerul se va însenina în mare parte din țară, iar vineri la prânz termometrele vor arăta între 22 și 28 de grade.

Noaptea dinspre vineri spre sâmbătă se pare că va fi neobișnuit de caldă în vestul țării, dar cel mai cald va fi sâmbătă, 21 octombrie, când, izolat, mai ales în sudul extrem al Românei, sunt posibile și maxime ceva mai ridicate, de până la 31 - 32 de grade.

Cum va fi vremea, în acest weekend, în Cluj-Napoca

Vineri, 20 octombrie:

Minima nopții: 13 grade Celsius, parțial noros 
Maxima zilei: 25 grade Celsius, înnorat

Sâmbătă, 21 octombrie:

Minima nopții: 13 grade Celsius, înnorat
Maxima zilei: 24 grade Celsius, înnorat

Duminică, 22 octombrie:

Minima nopții: 9 grade Celsius, mai mult noros
Maxima zilei: 22 grade Celsius, mai mult noros

(prognoza: vreme.aido.ro)

Comenteaza