News alert Weekend cu vijelii și disconfort termic accentuat. Peste 33 de grade săptămâna viitoare

Weekend cu vijelii și disconfort termic accentuat. Peste 33 de grade săptămâna viitoare

15 județe se vor afla, sâmbătă, sub avertizare Cod galben de ploi, vijelii și grindină. În rest, disconfortul termic se menține accentuat, iar la începutul săptâmânii viitoare se va extinde.

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben. Sâmbătă între orele 12.00 – 22.00, în zona Carpaților Occidentali, sudul Banatului și sud-vestul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și în nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul Banatului, Crișanei, Maramureșului, precum și în nordul și vestul Transilvaniei, dar pe arii mai restrânse.

Codul galben vizează județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Alba, Hunedoara, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin și Timiș. Disconfortul termic se va menține ridicat, sâmbătă și duminică, pe alocuri în zonele de câmpie, iar la începutul săptămânii viitoare va fi în intensificare și extindere. Săptămâna viitoare va aduce disconfort termic în intensificare, deoarece valorile termice vor depăși 33 de grade.

Etichete
Comenteaza