Vremea până pe 30 noiembrie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua

Vremea până pe 30 noiembrie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) informează care sunt temperaturile maxime şi minime prognozate pentru perioada 17-30 noiembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pe regiunile ţării şi adaptate local cu modele statistice, şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Transilvania

În primele zile ale intervalului, vremea se va menţine uşor mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, în medie, de 10-12 grade. Însă, începând din 20 noiembrie, valorile termice diurne vor scădea, devenind normale pentru această perioadă din an şi apoi urmând a se situa chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor de 4-7 grade, mai mici către sfârşitul lunii, spre 2 grade.

Regimul minimelor nocturne va avea aceeaşi evoluţie, astfel că la început acestea se vor situa, în cea mai mare parte a regiunii, peste cele obişnuite, cu o medie de 2-5 grade, apoi vor scădea continuu, urmând a se a se încadra între -2 şi 2 grade, cu valori medii local mai mici, spre -5 grade, către sfâşitul lunii.

Vor fi ploi pe arii extinse în primele zile, moderate cantitativ în jurul datei de 19 noiembrie, iar în restul intervalului vor fi precipitaţii în general slabe, cu caracter local, care - după data de 20 noiembrie - vor fi mixte.

 

Comenteaza