Vremea până pe 14 septembrie. Cât de cald va fi şi cât va ploua în Transilvania

Vremea până pe 14 septembrie. Cât de cald va fi şi cât va ploua în Transilvania
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 1 - 14 septembrie, pentru toate regiunile din ţară, inclusiv Transilvania.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Astfel, în Transilvania, temperaturile maxime, de 26-27 de grade, din primele două zile ale intervalului de prognoză vor scădea cu aproximativ 2 grade, astfel încât, între 3 şi 8 septembrie se vor menţine relativ constante, în jurul valorii medii de 25 de grade. Ulterior, răcirea uşoară a vremii va continua, iar între 12 şi 14 septembrie mediile maximelor nu vor mai depăşi 21 de grade Celsius.

Temperaturile minime vor marca o creştere, de la 10 la 13 grade, în medie, între 1 şi 4 septembrie, apoi vor scădea uşor şi se vor menţine în jurul unei medii de 11 grade până pe 10 septembrie, pentru ca în ultimele zile să coboare din nou, spre 8 grade la sfârşitul perioadei de prognoză.

Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată pe 3 septembrie şi, din nou, între 8 şi 10 septembrie. În restul intervalului de prognoză vor fi ploi trecătoare, slabe cantitativ.

 

 

Comenteaza