Vremea până la începutul lunii aprilie. Când scăpăm de iarnă?

Vremea până la începutul lunii aprilie. Când scăpăm de iarnă?

Meteorologii ANM au emis o prognoză valabilă pentru următoarele patru săptămâni.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, primele zile ale intervalului, până în jurul datei de 12 martie, valorile termice maxime vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu medii de 4...8 grade, dar cele mai scăzute valori se vor înregistra în data de 10 martie. Pe parcursul nopților, în acest interval, vor fi valori negative în toată regiunea, cu medii de -7...-4 grade. Apoi, mai ales la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 8...11 grade și ale minimelor de -2...0 grade. Spre finalul celei de-a doua săptămâni, deși vor fi variații termice de la o zi la alta, valorile se vor menține apropiate de cele normale pentru pentru această perioadă. Vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, slabe cantitativ, spre sfârșitul primei săptămâni. Probabilitatea pentru precipitații mai însemnate cantitativ va creşte semnificativ după data de 14 martie.

În săptămâna 22-28 martie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

La final de martie, început de aprilie mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Comenteaza