Vremea în următoarele două săptămâni. Cu ce temperaturi începe februarie în Transilvania

Vremea în următoarele două săptămâni. Cu ce temperaturi începe februarie în Transilvania

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 22 ianuarie - 4 februarie.

Temperaturile vor alterna de la o zi la alta până la finalul acestei luni, însă în zonele de munte vor rămâne scăzute.

Conform meteorologilor, în Transilvania, pornind de la medii în jurul a 1 grad în prima zi a intervalului, maximele vor creşte uşor până spre 4 - 5 grade în ziua de 25 ianuarie, apoi vor scădea spre medii în jurul a 2 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 26-29 ianuarie.

După 29 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, ce se va concretiza prin înregistrarea unor valori maxime medii de 4 - 5 grade la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele, vor creşte de la medii în jurul a - 10 grade în primele două nopţi ale intervalului, până spre 0 grade în 25 ianuarie.

Ulterior nopţii de 25 ianuarie, intervalul 26-30 ianuarie va fi caracterizat de alternanţe termice, minimele urmând a se încadra între -6 şi 0 grade; cele mai reci nopţi fiind în noaptea de 27 ianuarie şi nopţile de 29 şi 30 ianuarie.

După data de 30 ianuarie minimele vor creşte treptat, ajungând spre -1...0 grade la sfârşitul intervalului. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în intervalele 25-27 ianuarie şi 2-4 februarie.

La munte, maximele vor scădea de la medii în jurul a 0 grade în prima zi a intervalului până spre -5 grade în ziua de 26 ianuarie, apoi vor creşte din nou până spre 0 grade în 31 ianuarie, valoare ce ulterior se va menţine de interes până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În intervalul 22-25 ianuarie minimele vor fi cuprinse între -10 şi -4 grade, cea mai rece noapte fiind prima noapte din interval. Ulterior nopţii de 25 ianuarie, minimele vor coborî până spre -9 grade, în medie în 28 ianuarie, apoi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză vor creşte la valori medii în jurul a -4 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 25-29 ianuarie, apoi din nou după ziua de 2 februarie.

Comenteaza