Vremea în Transilvania în următoarele două săptămâni. Ce se întâmplă cu temperaturile

Vremea în Transilvania în următoarele două săptămâni. Ce se întâmplă cu temperaturile

Meteorologii anunță că urmează o săptămână cu temperaturi ca de final de vară, după care vremea se va răci.

ANM a emis o prognoză meteo valabilă până pe 9 octombrie.

În Transilvania, în prima săptămână, valorile maxime medii se vor situa în jurul normelor specifice perioadei, astfel temperaturile se vor încadra între 20 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în 30 septembrie și în 1 octombrie și cea mai coborâtă pe 28 septembrie.

În cea de a doua săptămână de prognoză, valorile medii diurne vor marca o scădere și se vor încadra între 17 și 19 grade, cu cele mai coborâte valori, spre finalul intervalului. Valorile minime medii se vor încadra în prima săptămână între 7 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în 27 septembrie și 2 octombrie și cele mai coborâte în zilele de 26 și 29 septembrie.

În cea de a doua săptămână, valorile medii nocturne, vor marca o scădere treptată de la 9 grade în data de 3 octombrie până spre 6 grade în data de 9 octombrie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 27 – 28 septembrie și 2 – 3 octombrie.

La munte, în mare parte din interval regimul termic va fi apropiat de normele climatologice ale perioadei, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 10 și 15 grade, iar cea a minimelor între 3 și 8 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra la sfârșitul lunii septembrie și la începutul lunii octombrie.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată pe toată durata perioadei de referinţă, însă cantităţi de apă mai însemnate se vor acumula în jurul datei de 27 septembrie.

Comenteaza