Vremea în iulie | Când și unde plouă. Zonele cu cele mai mari temperaturi

Vremea în iulie | Când și unde plouă. Zonele cu cele mai mari temperaturi

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, în perioada 5 iulie - 2 august.

Potrivit estimărilor, în luna iulie vor fi perioade cu temperaturi peste cele specifice perioadei în unele zone, iar în prima parte a lunii ploile vor fi excedentare în partea de sud-est a țării, după care se vor muta în partea de sud-vest și la munte.

Săptămâna 5 – 12 iulie

Cu excepția regiunilor sud-estice, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a țării. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de est și de sud-est a teritoriului, iar în rest va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

Săptămâna 12 – 19 iulie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu posibilitatea unui ușor excedent local în regiunile vestice.

Săptămâna 19 – 26 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, local în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest
interval.

Săptămâna 26 iulie – 2 august

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei periode, în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. De menționat că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi
prognozate cu ajutorul acestui produs.

Comenteaza