VREMEA, 12 februarie. Cod galben de vreme deosebit de rece şi cod portocaliu de vânt puternic

VREMEA, 12 februarie. Cod galben de vreme deosebit de rece şi cod portocaliu de vânt puternic
| Foto: Pressalert

Vremea va fi deosebit de rece în toată țara vineri, 12 februarie, iar vântul puternic va intensifica senzația de frig. La munte rafalele de vânt vor depăşi 120 - 130 km/h.

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special la începutul zilei în vest, nord şi centru, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -12 grade C în nordul Moldovei, Maramureș și Transilvania şi 1 grad C în centrul și sudul Munteniei.

Minimele termice vor fi cuprinse în general între -18 și -8 grade C, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî sub -20 de grade C. Cerul va fi temporar noros și vor fi ninsori în general slabe, local la munte, în est, sud-est, centru și izolat în rest.

Vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, amplificând senzația de frig, cu viteze mai mari la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăşi 120…130 km/h, precum şi în est, sud și centru, în general cu 55…75 km/h.

Pe alocuri ninsorile vor fi viscolite și zăpada spulberată. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

Comenteaza