Vreme severă în Cluj: Meteorologii anunță cod galben de furtuni, grindină și vijelii

Vreme severă în Cluj: Meteorologii anunță cod galben de furtuni, grindină și vijelii

Potrivit noilor avertizări emise de ANM, un cod galben de furtuni va fi în vigoare în intervalul 5 august, ora 13.00 – 6 august, ora 10.00 în județul Cluj.

Avertizare de vreme severă emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru mai multe regiuni din țară, inclusiv pentru județul Cluj. 

Specialiștii meteo prognozează perioade de instabilitate atmosferică, caracterizate prin averse, descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului, iar pe arii restrânse se pot manifesta vijelii și grindină.

Cantități semnificative de apă sunt așteptate să cadă în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cu valori ce pot atinge 20...25 l/mp și izolat chiar peste 30...40 l/mp.

ANM atrage atenția că instabilitatea atmosferică va afecta în special jumătatea de est a teritoriului în cursul zilei de duminică.

Având în vedere aceste avertizări, cetățenii din județul Cluj și din zonele vizate sunt sfătuiți să fie precauți și să ia măsuri de siguranță pentru a se proteja în fața potențialelor furtuni și ploi abundente.

Comenteaza