Video Vreme la extreme în România: În estul țării ninge ca-n povești, la Cluj e primăvară!

Vreme la extreme în România: În estul țării ninge ca-n povești, la Cluj e primăvară!

Vreme este capricioasă, în aceste zile, în țară. Dacă partea de vest a țării are parte de o vreme de primăvară, în est a nins abundent asă noapte.

Clujul are parte astăzi de un cer preponderent senin, astfel că ne vom bucura de soare, în cea mai mare parte a zilei, iar temperaturile vor ajung la 13 grade Celsius. Vremea se va păstra, în general, în aceeași parametri și vineri, iar sâmbătă temperaturile vor urca până la 17 grade Celsius.

Pe de altă parte, în partea de centru și est a țării a revenit iarna. În noaptea dinspre miercuri spre joi a nins abundent și s-a depus strat de zăpadă, astfel că drumarii au ieșit cu utilajele să curețe asfaltul.

De altfel, meteorologii au anunțat că până astăzi la ora 20:00, temporar vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei și mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei.

În Carpații Orientali și Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10...15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă.

De asemenea, astăzi sunt în vigoare coduri galbene de intensificări ale vântului în  cu rafale în general de 55...60 km/h în estul, sud-estul țării, iar la munte, în județele Brașov și Argeș, rafalele ajung la 90...100 km/h și temporar va fi viscol.

Comenteaza