Vin ploile! Avertizări cod GALBEN și PORTOCALIU la Cluj

Vin ploile! Avertizări cod GALBEN și PORTOCALIU la Cluj

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, avertizări cod portocaliu și cod galben de vreme rea în zona de nord-vest a țării. 

ANM a emis două avertizări cod galben și una cod portocaliu de vreme rea pentru mai multe județe din țară.

Astfel, în intervalul 4 noiembrie, ora 10 - ora 23, este în vigoare un COD GALBEN. În zona Carpaților Meridionali și Occidentali vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60...80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90...100 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și în Banat și Crișana, cu rafale de 55...70 km/h.

Intensificări temporare ale vântului vor fi local în nordul, centrul și estul țării, cu viteze de 45...55 km/h.

Un alt COD GALBEN va fi în vigoare în intervalul 4 noiembrie, ora 18 - 6 noiembrie, ora 10: în vestul și nord-vestul țării va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

Totodată, pentru intervalul, 4 noiembrie, ora 18 - , 5 noiembrie, ora 18, meteorologii au emis un COD PORTOCALIU. În județele Timiș și Arad, în vestul județului Caraș-Severin, precum și în zona montană a județelor Hunedoara, Alba, Cluj și Bihor va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40...60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Vin ploile! Avertizări cod GALBEN și PORTOCALIU la Cluj

Comenteaza