Vin ninsorile și frigul! Prognoza meteo până la început de februarie

Vin ninsorile și frigul! Prognoza meteo până la început de februarie

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Deși ne-am fi dorit o iarnă autentică în perioada sărbătorilor de iarnă, nu am avut parte de aceasta decât izolat, mai ales în zona de munte. Dar, potrivit estimărilor meteorologilor, situația se va schimba radical pe parcursul primei luni a anului, care vine cu temperaturi scăzute și precipitații.

Iată cum arată prognoza meteo pentru intervalul 8 ianuarie - 5 februarie:

Săptămâna 8 - 15 ianuarie:

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice şi sud- estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, centrale, dar mai ales în cele nord-vestice, dar şi uşor excedentar, local, în regiunile sudice şi nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 15 - 22 ianuarie:

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a teritoriului, mai coborâte în extremitatea de nord-est a ţării şi uşor mai ridicate în extremitatea de sud-est. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice şi nord-vestice.

Săptămâna 22 - 29 ianuarie:

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile vestice şi nord- vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 29 ianuarie - 5 februarie:

Cu excepţia regiunilor centrale, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale, mediile valorilor termice se vor situa uşor sub cele specifice pentru această săptămână, mai ales în estul şi nord-estul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Comenteaza