Breaking news Vin furtunile! COD PORTOCALIU de ploi la Cluj

Vin furtunile! COD PORTOCALIU de ploi la Cluj

Meteorologii ANM au emis, miercuri, un Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și o atenționare Cod portocaliu de ploi abundente pentru mai multe judeţe, printre care și Cluj.

Începând de miercuri de la ora 17:00 și până vineri la ora 11:00, a fost emisă o avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică temporar accentuată în 23 de judeţe, printre care și Cluj. Astfel, în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali, temporar se vor semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

De asemenea, tot în intervalul menționat, în Banat şi Crişana, precum şi în zona de munte va fi în vigoare un Cod portocaliu de ploi. Potrivit meteorologilor, vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 - 50 de litri/mp şi izolat 70 de litri/mp.

La altitudini de peste 1.700 - 1.800 de metri, ploile vor determina topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 şi 140 de centimetri.

Judeţele avertizate cu Cod portocaliu sunt Bihor, Cluj, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Covasna, Harghita, Buzău, Vrancea şi Bacău.

Vin furtunile! COD PORTOCALIU de ploi la Cluj

Comenteaza