Vești proaste de la meteorologi! Vin ploile și frigul

Vești proaste de la meteorologi! Vin ploile și frigul

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea până la sfârșitul lunii octombrie.

Toamna și-a intrat în drepturi în România! În primele două săptămâni ale lunii octombrie vom avea parte de temperaturi mai scăzute decât cele normale, dar și de ploi, după care temperaturile mai cresc puțin.

Săptămâna 4 – 11 octombrie

Cu excepția regiunilor vestice și nord-vestice, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în est și sud-est. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de nord a teritoriului. În extremitatea de vest și de sud-vest cantitățile de precipitații vor fi local excedentare.

Săptămâna 11 – 18 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile montane și local în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 18 – 25 octombrie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, dar cu o tendință spre deficit în sud-vest.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza