Vești proaste de la meteorologi. Ce se întâmplă cu temperaturile în următoarele zile

Vești proaste de la meteorologi. Ce se întâmplă cu temperaturile în următoarele zile

MeteorologiiANM anunţă temperaturi scăzute în cursul acestei săptămâni, iar, pe unele spaţii restrânse, ploile se pot transforma în lapoviță.

Ploile se vor mai răstrânge, luni, însă temperaturile rămân scăzute.

„Maximele vor fi de la 4-5 grade în Moldova, înregistrându-se 8-9 grade în nordul Moldovei, până la 16 grade în câmpia de Vest şi între 18-19 grade în vestul Olteniei”, a precizat meteorologul de serviciu al Agenţiei Naţionale de Meteorologie.

Potrivit acestuia, începând de marţi, ploile se extind treptat în nordul, centrul şi estul ţării. La munte, în special în Carpaţii Orientali, local şi în Meridionali, vor fi ploi mixte, iar în zonele mai joase de munte şi la peste 1500 va fi lapoviţă.

„În noaptea de marţi spre miercuri, s-ar putea să apară lapoviţă pe spaţii restrânse şi prin Maramureş, Moldova şi Transilvania. Miercuri se vor înregistra precipitaţii în jumătatea de est a ţării şi local în rest, iar la munte, la altitudini de peste 1700 se vor înregistra ninsori şi maxime între 10-18 grade”, a mai completat acesta, potrivit Mediafax.

Finalul săptămânii aduce schimbări ale temperaturii şi vreme însorită, precizează reprezentantul ANM.

Potrivit acestuia, joi se restrâng ploile, care vor apărea local doar în sud şi sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10-20 de grade, iar spre finalul săptămânii va fi o vreme în general frumoasă, cu mai puţine ploi, regimul termic apropiindu-se de cel normal, între 10-20 de grade şi 20 de grade izolat.

Comenteaza