Vești noi de la meteorologi: Vin ploile și frigul! La munte va ninge

Vești noi de la meteorologi: Vin ploile și frigul! La munte va ninge

Săptămâna aceasta începe cu temperaturi ca de vară, în Transilvania, dar se încheie cu minime de îngheț.

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo până pe 28 aprilie, pe regiuni. Conform estimărilor, de pe la jumătatea acestei săptămâni vremea se va răci brusc și va ploua, iar la munte vor apărea precipitații sub formă de lapoviță și chiar ninsoare.

În Transilvania, intevalul 15-28 aprilie va debuta cu o vreme extrem de caldă pentru luna aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 27 și 30 de grade. Răcirea vremii va fi accentuată după 17 aprilie, astfel încât până la finalul primei săptămâni sunt prognozate temperaturi maxime în medie de 10...13 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 18...19 grade. Media temperaturilor minime va fi de 8...10 grade în primele nopți, va scădea până la 0 grade în 20 aprilie, apoi va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 5...6 grade la finalul intervalului.

Vor fi ploi în zilele de 17, 18 și 19 aprilie, local însemnate cantitativ, iar ulterior probabilitatea pentru ploi se va menține ridicată.

La munte, în primele două zile din interval, valorile termice vor fi cu mult peste normalul climatologic, cu o medie a temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană de 18...20 de grade și minime în general de 6...8 grade. Scăderea de temperatură va fi accentuată în zilele următoare, astfel încât vremea va deveni rece în perioada 18 – 22 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 2...4 grade, iar a celor minime de -4...-2 grade. Spre finalul lunii tendința va fi de încălzire ușoară și treptată spre valori maxime ce vor atinge o medie de 10
grade și minime de 2...3 grade.

Vor fi precipitații (ploi, dar și precipitații mixte îndeosebi în zona înaltă) în zilele de 17, 18 și 19 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată și în restul intervalului.

Comenteaza