Vești noi de la meteorologi! Cum va fi vremea la Cluj în următoarele două săptămâni

Vești noi de la meteorologi! Cum va fi vremea la Cluj în următoarele două săptămâni

Meteorologii ANM au emis o prognoză valabilă până spre sfârșitul lunii iulie. 

Meteorologii anunță zile călduroase pentru intervalul 10 - 23 iulie, dar și perioade cu instabilitate atmosferică.

În Transilvania vor fi fluctuații termice de-a lungul intervalului de referință. Astfel, în 12 și 13 iulie media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 29 de grade, apoi va crește până în 14 iulie spre valori de 31...33 de grade, ulterior va scădea spre 29...30 de grade, iar va crește, în perioada 17-19 iulie, până la medii de 33...34 de grade, după care până la sfârșitul perioadei acestea vor coborî la o medie de 29...30 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 14 și 17 grade.

Vor fi perioade cu averse slabe în 11 și 12 iulie și în perioada 19-23 iulie, iar în 14 și 15 iulie se vor semnala fenomene specifice instabilității atmosferice local mai intense și posibil cantități de apă mai însemnate.

La munte vremea va fi caldă în cea mai mare parte a intervalului, astfel media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 20 și 24 de grade, în timp ce valorile termice nocturne vor oscila la medii de 10...15 grade.

Vor fi perioade cu averse slabe în mare parte din interval, iar în 14 și 15 iulie se vor semnala fenomene specifice instabilității atmosferice, local mai intense și implicit cantități mai însemnate de apă.

Comenteaza