Vești noi de la meteorologi! ”Babele” schimbă vremea la început de martie

Vești noi de la meteorologi! ”Babele” schimbă vremea la început de martie

După ce, în ultimele zile, am avut parte de temperaturi de primăvară veritabilă, la începutul lunii viitoare vremea se va schimba.

Luna februarie se încheie cu o vreme blândă și neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului.

Un curent de aer blând, dinspre sud, va continua să influențeze vremea în zilele următoare, deși Anticiclonul Est-European se va extinde spre România. Din acest motiv, temperaturile vor rămâne foarte ridicate și în această săptămână, cu maxime de până la 20°C în vestul țării.

Datorită presiunii atmosferice mai ridicate, ne așteptăm la o vreme frumoasă și liniștită. Șansele de ploaie vor fi reduse, iar înnorările temporare vor fi limitate, în special în cea de-a doua parte a săptămânii.

Vremea va fi caldă pe timpul zilei, cu temperaturi ridicate în special în regiunile vestice, în timp ce pe timpul nopților se va semnala brumă în văile și depresiunile din centru și nord-est, iar pe spații mai restrânse și în celelalte regiuni. Pe de altă parte, zona de litoral va fi printre cele mai răcoroase din țară, deoarece vântul va sufla dinspre Marea Neagră, care încă este foarte rece în această perioadă a anului, scrie meteoradar.ro.

”Babele” schimbă vremea

În perioada ”Babelor” vremea va fi capricioasă. Cu toate că temperaturile vor rămâne ridicate în primele zile din martie, începând din a doua jumătate a weekend-ului și pe la începutul săptămânii viitoare, este posibilă o răcire a vremii, în special în estul României.

Deocamdată, modelele de prognoză oferă scenarii foarte diferite în această privință. De exemplu, modelul american GFS anticipează o scădere destul de marcantă a temperaturilor, ninsori la munte și precipitații mixte în zonele deluroase. În schimb, modelul european ECMWF sugerează doar o răcorire temporară a vremii în estul țării.

Indiferent care dintre aceste scenarii se va dovedi mai aproape de realitate, putem spune că perioada Babelor va aduce o vreme mai dinamică, care se poate dovedi destul de capricioasă.

 

 

Comenteaza