Unde va racoriti! Doua stranduri, un bazin olimpic si un parc acvatic, deschise in aceasta vara

Unde va racoriti! Doua stranduri, un bazin olimpic si un parc acvatic, deschise in aceasta vara
Clujenii au la dispozitie, in aceasta vara, doua stranduri si un bazin olimpic in aer liber, dar si un parc acvatic în comuna învecinata, Floresti, cu tobogane, piscina cu vârtejuri si hidromasaj.

Strandul Sun, administrat de Regia Autonoma a Domeniului Public din subordinea Primariei Cluj-Napoca, s-a deschis la începutul lunii iunie si este deschis zilnic intre 09:00 si 20:00. Baza de agrement a fost reabilitata, valoarea investitiei fiind de 250.000 de lei, iar incepand de anul acesta alternativele pentru distractie sunt mai multe si variate. Pe langa cele trei bazine existente au fost achizitionate inca doua piscine gonflabile, in care cei mici se pot da cu barcutele sau cu baloanele. Tot pentru copii au fost amplasate si tobogane în bazinul mic.

Suprafata plajei a fost extinsa cu 60% si au fost achizitionate mai multe sezlonguri. Astfel, daca anul trecut erau 30, in prezent sunt 120.

De asemenea, de-a lungul strandului a fost realizata si o pista pentru alergare pentru cei care vor sa practice joggingul, aspectul a fost îmbunatatit prin plantarea de arbusti decorativi si gazon, iar parcarea din afara acestuia, cu o capacitate de 150 de locuri, a fost amenajata.

Comparativ cu anul precedent, tariful de intrare pentru adulti este mai ieftin cu 2 lei, un bilet costând 10 lei, iar pentru copii cu un leu, acestia trebuind sa achite 5 lei pentru a petrece ziua in incinta strandului.

Inchirierea unui sezlong costa 5 lei/zi (plus 5 lei garantie), cei care vor sa se plimbe cu barcutele vor plati 3 lei/15 minute, iar cei care vor sa închirieze baloane vor scoate din buzunar 5 lei/15 minute.

Aquapark-ul din comuna Floresti s-a deschis la inceputul lunii mai, aici existând bazine pentru copii cu o multitudine de jocuri de apa, o piscina pentru adulti de 1,5 metri adâncime cu vartejuri si hidromasaj, dar si tobogane de 70, respectiv 115 metri lungime. Temperatura apei in bazine este afisata zilnic.

Cei care aleg sa isi petreaca timpul liber în cadrul parcului acvatic au la dispozitie, in mod gratuit, umbrelute, colaci, sezlonguri, vestiare cu dulapuri. Tot aici se organizeaza, la diverse evenimente, petreceri cu spuma în bazine.

Programul este, de luni pana vineri, între orele 10:00 si 20:00, la un tarif de 30 de lei pentru adulti si 15 lei pentru copii, iar sambata si duminica pretul se majoreaza la 40 de lei pentru adulti si 20 de lei pentru copii. De asemenea, se pot cumpara abonamente în valoare de 260 de lei pentru 10 intrari pentru adulti si de 130 de lei pentru 10 intrari pentru copii.

La strandul Clujana, renovat în 2013, sunt doua bazine, unul pentru copii si unul pentru adulti, o terasa si un bar. Strandul s-a deschis saptamâna trecuta, iar pe perioada verii se organizeaza si cursuri de înot pentru copii si adulti.

Acest strand este deschis zilnic între orele 8:00 si 20:00, iar un bilet de intrare costa 15 lei pentru persoane de peste 14 ani, pentru copii pretul fiind de 12 lei.

La Complexul de Natatie al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca este un bazin exterior de dimensiuni olimpice (50 x 25 de metri), cu 10 culoare prevazute cu block-start-uri. Calitatea apei este controlata în permanenta, chimic si microbiologic, existând o instalatie automata ultramoderna de tratare.

Programul pentru bazinul exterior este, de luni pâna vineri, între orele 6:00 si 20:00, iar sâmbata si duminica între orele 7:00 si 20:00. Tariful de intrare este, pentru publicul larg, de 17 lei si 12 lei pentru copii, studentii universitatii platind 9 lei.

Comenteaza