Una caldă, una rece. Vremea în următoarele două săptămâni

Una caldă, una rece. Vremea în următoarele două săptămâni
Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, în perioada 7-20 martie

În Transilvania, în primele două zile ale intervalului de prognoză vremea se va menţine caldă pentru această dată, media regională a maximelor diurne fiind de 13...15 grade, iar a minimelor nocturne de 3...5 grade.

În intervalul 9-13 martie valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic al perioadei, respectiv maxime în jurul a 10 grade şi minime de 0...2 grade. După data de 14 martie vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit, media temperaturilor maxime va fi de 4...6 grade, iar a celor minime de -4....-2 grade.

Temporar vor fi ploi, în intervalul 7-11 martie, iar în jurul datei de 15 martie precipitaţiile pot fi
mixte. În restul intervalului, probabilitatea pentru precipitaţii slabe va fi mai redusă.

Image and video hosting by TinyPic

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Comenteaza