Transilvania, lovită de frig și ploi. La munte se întoarce iarna

Transilvania, lovită de frig și ploi. La munte se întoarce iarna

Vremea a intrat din nou într-un proces de răcire. Meteorologii spun că până la sfârșitul lunii, vor fi oscilații de temperatură notabile.

Săptămâna începe cu o vreme deosebit de rece, cu excepţia regiunilor sud-vestice unde valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. 

"Temperaturile maxime se vor încadra de la 6 la 9 grade Celsius în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei pânã la 22 grade Celsius în sudul Banatului şi al Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 şi 8 grade Celsius. Cerul va fi variabil în vestul şi nord-vestul ţãrii şi mai mult noros în rest. Astfel, va ploua în sudul, estul, parţial în centrul ţãrii şi izolat în rest. Ploile vor fi şi sub formã de aversă şi pe alocuri se vor înregistra cantitãţi de apă de peste 15-20 l/mp, iar îndeosebi în sud-vest vor fi însoţite de descărcări electrice", anunță ANM.

În Carpaţii Orientali la altitudini de peste 1500 m, iar în restul zonei montane la peste 1800 m vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Local şi temporar vântul va avea intensificãri, cu rafale în general de 45-55 km/h. Dimineaţa şi noaptea izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Temperaturile vor reveni pe creștere doar spre sfârșitul lunii.

"Săptămâna 22-29 mai, ultima decadă a lunii mai, vine cu valori de temperaturi în creștere în cea mai mare parte a țării", a spus directorul ANM, Elena Mateescu, la un post TV, conform realitatea.net.

Comenteaza