P Topul pantofilor potriviți pentru copilul tău și ce să ai în vedere

Topul pantofilor potriviți pentru copilul tău și ce să ai în vedere
| Foto: Pexels / Alan Cabello

Dacă cel mic crește neașteptat de repede, înseamnă că ai trecut sau urmează să îi iei o pereche de pantofi fetiței sau băiețelului tău.

Să alegi o pereche de pantofi pentru copii este mult mai complicat decât ți-ar fi ție. Dintr-un simplu motiv, și anume pentru că ei sunt într-o continuă creștere. Asta înseamnă că azi poți să îi cumperi o pereche de pantofi fetiței sau băiețelului tău, iar peste puțin timp să nu îi mai vină. Dacă ești proaspăt părinte și te pregătești să-i cumperi celui mic multe perechi de pantofi, ar fi bine să citești acest articol, pentru că s-ar putea să îți schimbi părerea.

O să îți prezentăm în cele ce urmează câteva sfaturi legate de cum să alegi pantofii de copii, astfel încât cel mic să pășească liber. Pe lângă asta o să îți facem și un mic top al celor mai potrivite perechi de pantofi.

Ce ar trebui să ai în vedere?

Cum am spus și mai sus, să iei o pereche de pantofi pentru fetițe sau băieței nu este atât de ușor. Nu se rezumă totul la a merge în magazin cu cel mic, să găsești o pereche potrivită, iar după totul se termină acolo.

Iată câteva lucruri pe care să nu le uiți, legate de alegerea pantofilor fetiței sau baiețlului tău:

Prima mărime va rămâne de referință. Cum în viață, prima dată în orice va fi cel mai greu, te temi de necunoscut, iar când alegi îcălțămintea celui mic poate să fie lucru stresant. Așa că, atunci când alegi prima pereche de încălțăminte care îi vine, folosește-o ca referință pentru viitoarele perechi.

Nu merge cu cel mic la probat de pantofi în prima parte a zilei. Te întrebi oare ce relevanță are momentul zilei cu probatul de încălțăminte? Ei bine are, pentru că din momentul în care se trezește, piciorul celui mic se mărește până la prânz.

Ai grijă ca materialele din care sunt confecționați pantofii să fie de calitate și că îi lasă piciorul să respire. Atunci când iei o pereche de pantofi fetiței sau băiețelului tău, ar trebui să te asiguri că sunt și din materiale de calitate. Un astfel de material este pielea naturală sau pânza.

Mic top al pantofilor potriviți pentru copilul tău

Acum că am vorbit despre ce ar trebui să te preocupe atunci când alegi pantofii de fetițe sau de băieței, haide să îți facem și un mic top al pantofilor de copii:

Pantofii sport copii sau adidașii sunt primii în acest top, deoarece sunt și cei mai versatili. Putem să-i numim pantofii de copii buni la toate. Adidașii de copii sunt ideali pentru activități fizice, sport sau plimbări lungi. Ei sunt de obicei foarte confortabili și sunt confecționați din materiale ușoare, iar talpa lor poate să absoarbă șocurile. Pe lânga asta, poți să îi mai găsești în diferite culori, iar dacă ai noroc poate îi găsești chiar cu luminițe.

Sandalele pentru copii sunt și ele incluse în acest top pentru că sunt cele mai potrivite, mai ales pentru sezonul cald. De ce? Pentru că sunt o pereche de încălțăminte ușoară și care lasă piciorul să respire din plin. O pereche de sandale poate să fie bună și în cazul vacanțelor la mare sau al excursiilor în parc. Însă, ai grijă la modul de prindere al acestora.

Cizmele sau ghetele pentru copii ar ocupa ultimul loc în acest top. Ele sunt potrivite pentru sezonul rece. Dacă cel mic este genul de copil care atunci când zărește o baltă are tendința să sară în ea și să se ude la picioare, ar trebui să te gândești la niște ghete. Ele sunt confecționate din materiale impermeabile care nu vor lăsa apa să pătrundă.

În acest top am inclus două perechi de încălțăminte pentru fiecare sezon și o pereche intermediară care poate să fie purtată mai mereu.

Comenteaza