Topul mașinilor care rezistă până la un milion de km fără reparații majore

Topul mașinilor care rezistă până la un milion de km fără reparații majore
| Foto: autovit

Siguranța și fiabilitatea devin tot mai importante în selecția unei mașini noi, iar un studiu recent realizat de Consumer Reports a adus în prim-plan cele mai fiabile mărci auto din 2024.

Topul, alcătuit pe baza datelor publicate de Consumer Reports, evidențiază modelele care au obținut cele mai bune punctaje în ceea ce privește fiabilitatea.

La capitolul fiabilitate, pe primele locuri se află mărci care au reușit să se impună printr-o mecanică solidă și performanțe constante în timp.

Astfel, conform studiului menționat, Lexus, brandul de lux al producătorului Toyota, a fost clasat pe prima poziție.

Fiecare model din gama Lexus a primit un scor de fiabilitate peste medie, fapt ce a consolidat poziția sa în topul fiabilității auto.

Pe locul al doilea se situează Toyota, producător recunoscut pentru fiabilitatea sa consacrată. Din cele 20 de modele analizate, 10 au primit calificative peste medie, în special modele precum 4Runner, Camry, Prius și RAV4, care s-au remarcat în cadrul acestui studiu.

A urmat Acura, brandul premium al producătorului Honda, care a obținut poziția a șaptea în acest top. Acura utilizează o mecanică similară mașinilor Honda, oferind materiale de interior de calitate superioară și opțiuni atrăgătoare pentru segmentul premium.

Mini, clasată surprinzător pe locul al treilea, a reușit să intre în acest top cu modelele sale Countryman și hatchback-ul Cooper. Studiul a evidențiat că aceste modele, în ciuda unor defecte inițiale, au avut o evoluție pozitivă în materie de fiabilitate, în special datorită actualizărilor și îmbunătățirilor realizate de producător în timp.

În cadrul acestui clasament, BMW și Porsche au obținut poziții semnificative, însă au fost menționate și costurile mari de reparație, în special după expirarea garanției.

Studiul subliniază importanța fiabilității și siguranței în alegerea unei mașini noi, oferind o perspectivă asupra mărcilor auto care reușesc să ofere performanțe constante și fiabilitate pe termen lung, potrivit promotor.ro.

Comenteaza