Temperaturi de peste 30 de grade până pe 21 iunie. Prognoza meteo

Temperaturi de peste 30 de grade până pe 21 iunie. Prognoza meteo
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 8-21 iunie, pentru toate regiunile din ţară.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Transilvania, pe parcursul celor două săptămâni se va menţine o vreme caldă, cu medii regionale ale maximelor de 26-29 de grade, valori chiar mai ridicate urmând a se înregistra în perioada 13-15 iunie.

Temperaturile minime se vor situa în general peste normele climatologice, fiind în medie de 10-14 grade, cu valori uşor mai mici în primele nopţi în zonele depresionare.

Probabilitatea de apariţie a fenomenelor asociate instabilităţii atmosferice va fi mai mare în după-amiaza zilelor de 10 şi 11 iunie, dar şi în intervalul 15-18 iunie, atunci când aversele pot fi mai frecvente.

 

Comenteaza