Start eliberării abonamentelor gratuite pentru pensionari pentru 2015. De unde pot fi luate

Start eliberării abonamentelor gratuite pentru pensionari pentru 2015. De unde pot fi luate
Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca a dat startul perioadei de eliberare a abonamentelor gratuite pentru pensionari aferente anului 2015.

"Ca urmare a H.C.L. Nr. 715/2007, completată prin prevederile H.C.L. Nr. 195/2009, toate persoanele vârstnice şi pensionarii cu domiciliul stabil în municipiul Cluj-Napoca, ale căror venituri lunare sau cuantumuri înregistrate pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi" sunt de până la 1.300 RON sau cuprinse între 1.301 şi 1.500 RON, beneficiază de gratuitatea transportului urban pe mijloacele de transport în comun pe toate liniile în municipiul Cluj-Napoca şi respectiv, pe o singura linie în municipiul Cluj-Napoca", au informat reprezentanţii companiei.

De asemenea, se vor elibera abonamente gratuite pe toate liniile pentru toate persoanele vârstnice şi pensionarii cu domiciliul stabil în Cluj-Napoca care au împlinit vârsta de 70 ani (indiferent de cuantumul venitului sau al pensiei), precum şi pentru cetăţenii de onoare ai municipiului (indiferent de cuantumul venitului).

Abonamentele gratuite pe toate liniile pentru pensionari şi persoane vârstnice sunt valabile şi pentru liniile metropolitane din comunele Floreşti şi Apahida.

"Totodată, persoanele beneficiare ale L 118/1990, L 189/2000 şi OUG 214/1999 primesc abonamente gratuite pe toate liniile in cadrul Asociaţiei Metropolitane de Transport Public Cluj (municipiul Cluj-Napoca, comunele Floreşti, Apahida, Baciu, Chinteni, Feleacu şi Ciurila)", a mai precizat conducerea CTP.

Eliberarea abonamentelor pentru anul 2015 se desfăşoară în perioada 15 decembrie 2014 - 10 ianuarie 2015, pe baza buletinului/ cărţii de identitate, a ultimului cupon de pensie, a utimului abonament (care se va preda) şi a unei fotografii recente. În plus, beneficiarii L118, L189 şi OUG214 vor prezenta la biroul de abonamente şi decizia sau hotărârea de la C.J. de Pensii Cluj şi două copii după ultimul cupon de pensii.

Noile abonamente se eliberează de la următoarele puncte:

Cartierul Mărăşti:

- Sediu CTP - B-dul 21 Dec. nr. 79A
- Arte Platice - Str. A. Vlaicu
- Ira - Str. A. Vlaicu

Cartierul Gheorghen:

- Bistriţei - Str. N. Titulescu
- Băişoara - Al. Băişoara

Cartierul Zorilor:

- Zorilor - Str. Observatorului

Cartierul Mănăştur:

- Minerva - Str. Primăverii
- Câmpului - Cl. Mănăştur
- Calvaria - Str. Primăveriiâ

Cartierul Grigorescu:

- 1 Decembrie 1918 - Str. Fântânele
- Buzău - Str. Al. Vlahuţă

Cartierele Dâmbu Rotund, Iris:

- Gară - P-ţa Gării
- Clujana - P-ţa 1 Mai

Centru:

- P-ţa Mihai Viteazul - P-ţa M. Viteazul

Persoanele care în anul 2014 nu au beneficiat de abonament sau l-au pierdut se vor prezenta la biroul de abonamente amplasat la Sediul CTP Cluj-Napoca (B-dul 21 Dec. nr. 79A), având asupra lor şi decizia de pensionare.

Comenteaza