Se scumpeşte apa la Cluj! Cât vom plăti pentru un metru cub de apă potabilă

Se scumpeşte apa la Cluj! Cât vom plăti pentru un metru cub de apă potabilă

Compania de Apă Someș S.A. a anunţat noi prețuri la apa potabilă şi tarifele pentru canalizare-epurare care intră în vigoare începând de la 1 iulie. 

Clujenii vor scoate de azi înainte din buzunare 4,09 lei/mc inclusiv TVA (9%) pentru apa potabilă şi 4,34 lei/mc inclusiv TVA (9%) pentru canalizare-epurare. 

"Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr.12/2.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj-Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S.A.

În cadrul programului POIM Cluj-Sălaj pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras a cincea finanțare în valoarea totală de peste 355 Milioane Euro, lucările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023.

Noile prețuri/tarife au fost aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin Decizia nr.79/31.05.2021. Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș.", a anunţat Compania de Apă Someș S.A.

Comenteaza