Se schimbă vremea! Scad temperaturile și apar precipitațiile

Se schimbă vremea! Scad temperaturile și apar precipitațiile

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo până la jumătatea lunii ianuarie.

Potrivit meteoroogilor, vremea se va răci în toată ţara, în perioada 2 - 15 ianuarie, interval în care temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 6 grade şi cele minime în general între 2 şi 5 grade. Totodată, în următoarele două săptămâni va creşte probabilitatea apariţiei precipitaţilor.

Astfel, în Transilvania, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor oscila, iar spre finalul acesteia tendinţa va fi de scădere, spre medii ale maximelor în jurul a 2 grade şi ale minimelor de -4...-3 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variaţii importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 1...4 grade şi ale minimelor de -6...-3 grade. Vor fi precipitaţii în 4 şi 5, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariţia acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

În Banat valorile termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, vor fi în scădere în prima săptămână de prognoză până la medii ale maximelor de 4...6 grade şi ale minimelor de 2...5 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va oscila uşor şi va atinge medii regionale ale maximelor de 4...7 grade şi ale minimelor de -2...0 grade. Probabilitatea de precipitaţii va creşte treptat începând cu data de 4 şi se va menţine ridicată pe tot parcursul intervalului.

În Crișana valorile termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai accentuat spre sfârşitul acesteia, până la medii ale maximelor de 3...5 grade şi ale minimelor de -3...-2 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 2...5 grade şi ale minimelor de -4...-1 grad. Începând cu data de 4 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată.

În Maramureș valorile termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai semnificativ spre sfârşitul acesteia, până la medii ale maximelor de 2...4 grade şi ale minimelor de -5...-3 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 1...3 grade şi ale minimelor de -5...-2 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată începând cu data de 4 a lunii ianuarie.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză, valorile termice vor oscila de la o zi la alta, iar spre sfârşitul acesteia tendinţa va fi de scădere semnificativă, spre medii ale maximelor de -1...1 grad şi ale minimelor de -6...-4 grade. Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului nu va avea variaţii importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 1...4 grade şi ale minimelor de -6...-3 grade. Începând cu data de 4 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată.

În Dobrogea valorile termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai accentuat spre sfârşitul acesteia, până la medii ale maximelor de 3...4 grade şi ale minimelor de -1...0 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 4...7 grade şi ale minimelor de -1...2 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

În prima săptămână de prognoză, valorile termice vor oscila de la o zi la alta, în Muntenia, iar spre finalul acesteia tendinţa va fi de scădere semnificativă, spre medii ale maximelor de 4...5 grade şi ale minimelor de -2...-1 grad. Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului nu va avea variaţii importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 4...7 grade şi ale minimelor de -3...-1 grad. Începând cu data de 6 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată.

În Oltenia, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor oscila, iar spre sfârşitul acesteia tendinţa va fi de scădere accentuată, spre medii ale maximelor de 5...6 grade şi ale minimelor de -2...-1 grad. În a doua săptămână, variaţiile temperaturii aerului nu vor fi semnificative şi se vor atinge medii regionale ale maximelor de 4...7 grade şi ale minimelor de -2...0 grade. Probabilitatea de precipitaţii va creşte treptat începând cu data de 5 şi se va menţine ridicată pe tot parcursul intervalului.

La munte vremea se va răci treptat pe parcursul primei săptămâni, astfel încât la sfârşitul acestia, când tendinţa procesului de răcire va fi de accentuare, se vor atinge medii ale temperaturilor maxime diurne de -3...-2 grade şi ale celor nocturne de -8...-7 grade. În a doua săptămână de prognoză temperatura aerului va avea mici ocilaţii de la o zi la alta, astfel încât se vor înregistra, în medie, valori maxime de -5...-2 grade şi minime de -9...-6 grade. Vor fi precipitaţii în 4 şi 5, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariţia acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza