Se redeschid pieţele volante în Cluj-Napoca

Se redeschid pieţele volante în Cluj-Napoca
Peste 100 de producători agricoli locali vor putea să-şi vândă produsele sâmbătă, 10 mai, pe platoul Sălii Sporturilor. Piaţa volantă va fi deschisă în intervalul 07-15.

La sfârşitul lunii iunie se vor relua şi pieţele volante din cartiere, în Gheorgheni, Grigorescu şi Iris, a anunţat primarul Emil Boc, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Consilierii locali ai PNL au cerut municipalităţii să redeschidă pieţele volante încă de la începutul lunii aprilie, motivând că nu toţi producătorii îşi permit să închirieze tarabe în pieţele locale.

"Intermediarii și speculanții domină piețele agroalimentare locale, cu acordul tacit al Primăriei Cluj-Napoca, după cum foarte ușor se poate observa printr-o simplă vizită în oricare piață clujeană. Drept urmare, este nevoie de piețe volante unde producătorii locali, care nu-și permit să închirieze tarabe pe timp îndelungat în piețele orașului, să poată să-și vândă produsele. Nu doar producătorii locali sunt avantajați ci și clujenii, care au șansa să cumpere fructe și legume proaspete și la un preț stabilit de regula principală a economiei de piață, cea a cererii și ofertei și nu de înțelegerile dintre intermediarii din piețele orașului", a declarat Ioan Bâldea, consilier local PNL.

Comenteaza