Se întoarce iarna? După câteva zile ca de primăvară revin ninsorile și frigul

Se întoarce iarna? După câteva zile ca de primăvară revin ninsorile și frigul

Cei care sperau că am scăpat de iarnă, mai au puțin de așteptat! Prima lună de primăvară vine cu zăpadă și temperaturi scăzute, sub pragul de îngheț, în unele zone ale țării, printre care și Cluj.

Primele precipitații sunt estimate în jurul datei de 5 martie 2024. În anumite zone ale țării, se va depune strat consistent de zăpadă, iar temperaturile vor coborî sub pragul înghețului. Vinovat ar fi un ciclon polar care ajunge în țara noastră în perioada următoare. Meteorologii le recomandă românilor să fie pregătiți pentru aceste schimbări bruște de vreme.

Conform Accuweather, în mai multe orașe din țară, inclusiv în Cluj-Napoca, luna martie situația meteorologică va fi caracterizată de revenirea precipitațiilor sub formă de ninsoare și înregistrarea de temperaturi minime negative.

Începând cu 12 martie, se vor înregistra precipitații sub formă de ninsoare, temperatura maximă va atinge 7 grade. Temperatura minimă va fi de -3 grade Celsius. Abia după data de 21 martie 2024, vremea se va încălzi ușor, dar nu vom scăpa de ploi, informează meteorologii, potrivit playtech.ro.

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice.

În vestul și sudul țării, valorile termice se vor situa în jurul a 11-12 grade Celsius. În nordul țării, mai ales în Moldova, temperaturile medii de zi se vor raporta în jurul valorii de 10 grade Celsius.

Comenteaza