Salată de primăvară cu pui. O poţi pune pachet la serviciu

Salată de primăvară cu pui. O poţi pune pachet la serviciu

Dacă îţi plac salatele, primăvara este momentul prielnic să le prepari, căci ai ingrediente din belşug.

Ingrediente

salata verde - 1 bucata
spanac - 50 grame
piept de pui - 350 grame
ridichi - 1 legatura
ceapa verde - 4 fire
leurda - 1 legatura

Pentru sos:

iaurt - 150 grame, mai slab
suc de lamaie - de la o jumatate de lamaie
miere - 1 lingurita
mustar dijon - 2 lingurite
sare - dupa gust
ulei de masline - cativa ml

Pentru pui:

boia - 1/2 lingurita
busuioc - 1 lingurita, uscat
sare - dupa gust
piper - dupa gust
ulei de masline - cativa ml

Fasiile de piept de pui se condimenteaza cu sare, piper, busuioc uscat si boia. Se ung cu cativa ml de ulei de masline si se mangaie bine astfel incat sa se distribuie condimentele. Se incinge un grill de aragaz si se unge cu un pic de ulei de floarea soarelui. Se pune puiul si se intoarce pe toate partile pana cand este bine facut. Ar trebui sa dureze 20 de minute. Intre timp puteti sa pregatiti salata: frunzele de salata se spala bine si se rup in bucati mici. Ridichile se taie in felii, ceapa se toaca cam la 2 cm , leurda fideluta. Pentru dressing se amesteca mustarul dijon cu trei linguri de ulei de masline pana cand se omogenizeaza bine. Oarecum ca la maioneza. Se adauga sare, miere, suc de lamaie si la final iaurtul. Se omogenizeaza si acesta este dressingul pentru salata noastra. Dupa ce puiul este gata se lasa sa se raceasca un pic si se taie fideluta. Intr-un bol se pune salata, spanacul, ridichile, ceapa verde, leurda, puiul si dressingul. Se amesteca de la inceput sau se seveste cu dresingul separat.

Comenteaza